Over ons
De VVS is de brancheorganisatie voor de Nederlandse producenten van dierlijke eiwitten en vetten. De VVS is opgericht door Sonac (onderdeel Darling Ingredients) en Ten Kate Holding om de gezamenlijke belangen te dienen. Dit betreft zaken rond de (inter)nationale wet- en regelgeving en het borgen van kwaliteit en (voedsel)veiligheid.
De taak van de VVS is het verstrekken van algemene informatie, het geven van informatie rond het optimale gebruik van de geproduceerde ingrediënten en informatie rond duurzaamheid en circulariteit.
Visie
De visie van de VVS is om zo hoogwaardig mogelijke ingrediënten te produceren en daarmee een significante bijdrage te kunnen leveren aan de circulaire bio-economie voor een duurzame en gezonde voedselketen.
Input & Output
De hoofdtaak van de bedrijven is het zo nuttig mogelijk toepassen van bijproducten van vlees. Meestal zijn het toepassingen voor gebruik in voedingsmiddelen, maar zeker ook voor de farmacie, (huis)diervoeders en veel huishoudelijke producten (zoals zeep, lijm, verf, porselein), voor meststoffen en voor biobrandstoffen.
De VVS-leden dragen bij aan de circulaire economie: aan gezonde en duurzame voedselketens. De inzet van de VVS-leden past in de Nederlandse verduurzamingsagenda en binnen de internationale Sustainable Development Goals van de VN.
Leden VVS
Sluisstraat 56 Postbus 16 9580 AA Musselkanaal +31 599 41 26 05 |
Kanaaldijk Noord 20 Postbus 47 5690 AA Son +31 499 364 133 |
Ten Kate Holding BV en Sonac zijn beide aangesloten bij:
- European animal by-product processing sector (EFPRA)
- MVO – de ketenorganisatie voor oliën en vetten
Welke vetten produceren de leden van de VVS?
De bedrijven die zijn aangesloten bij de VVS produceren varkensvet, rundvet, pluimveeolie en gemengde dierlijke vetten. In deze laatste categorie kunnen de vetten van meerdere diersoorten verwerkt zijn. De vetten zijn altijd gemaakt uit de bijproducten van gezonde geslachte dieren.