Over ons
De VVS is de brancheorganisatie voor de Nederlandse producenten van dierlijke eiwitten en vetten. Producenten van dierlijke eiwitten en vetten maken ingrediënten uit bijproducten van de vleesverwerkende industrie. Deze bijproducten zijn van natuurlijke oorsprong.
De leden van de VVS produceren – afhankelijk van het type bijproduct – ingrediënten voor zeer uiteenlopende toepassingen zoals farmacie, (huis)diervoeders, huishoudelijke producten (oleochemie), meststoffen, bodemverbeteraars en voor duurzame (bio)brandstoffen.
Visie
De visie van de VVS is om zo hoogwaardig mogelijke ingrediënten te produceren en daarmee een significante bijdrage te kunnen leveren aan de circulaire bio-economie voor een duurzame en gezonde voedselketen.
Leden VVS
Sluisstraat 56
Postbus 16 9580 AA Musselkanaal +31 599 41 26 05 |
Kanaaldijk Noord 20 Postbus 47 5690 AA Son +31 499 364 133
|
Ten Kate Holding BV en Sonac zijn beide aangesloten bij:
EFPRA ( European animal by-product processing sector)
MVO – de ketenorganisatie voor oliën en vetten
Welke vetten worden geproduceerd door de leden van de VVS?
De bedrijven die zijn aangesloten bij de VVS produceren varkensvet, rundvet, pluimveeolie en gemengde dierlijke vetten. In deze laatste categorie kunnen de vetten van meerdere diersoorten verwerkt zijn. De vetten zijn altijd gemaakt uit de bijproducten van gezonde geslachte dieren.
Welke dierlijke eiwitten worden geproduceerd door de leden van de VVS?
De VVS produceert eiwitten voor humane consumptie, diervoeding en meststoffen.